Ministarstvo prosvete predlaže smenu direktorke OŠ „Vladislav Ribnikar“

2 min read

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru

Ministarstvo prosvete završilo je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, pokrenut 22. maja.

Rezultat nadzora je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja ovom školom.Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Ovaj predlog Ministarstva usledio je nakon što je 3. maja učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“ ušetao u školu sa pištoljima i Molotovljevim koktelima i ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a više njih ranio.

Danas je povodom ove tragedije u policiji iskaz dala dadilja dečaka ubice gde je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama, a više o njenom svedočenju pročitajte u odvojenoj vesti.

Podsetimo, majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima… Opisala je i njegove dane pre masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro pre neko što je dečak sa očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima ušao u OŠ „Vladislav Ribnikar“ da seje smrt.

Majka dečaka je ispitana kako bi se utvrdilo da li je eventualno zapustila i zlostavljala sina pre nego što je počinio masakr u školi.

Izvor: Alo!
Foto: Pixabay

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours